Your nearest store

Eurosko Gulskogen

Guldlista 35, 3048 Drammen
32 83 27 51
Kundeservice
Mail: support20600@eurosko.no

Opening hours:

Åpningstider

Man - fre: 10:00 - 21:00

Lør: 09:00 - 19:00

Vi ønsker at tilrettelægge det således, at du finder det udvalg, der er i DIN butik. VÆLG din favoritbutik, og kig videre på vores udvalg.

  BARNETS FØRSTE SKO

  Viktig å vite om føtter i vekst

  En guide til foreldre

  Babyfoten er en myk, bøyelig brusk uten fotbue – og helt uten knokler. Når barnet vokser, vil rusken forbene seg, bli større og sterkere, og beskyttet av et lag underhudsvev. Babyfoten er meget myk og fleksibel, noe som også gjør den svært sårbar i forhold til ytre påvirkning.  Riktige sko kan bli avgjørende for at ditt barn skal vokse opp med sunne og friske føtter.

  Sjekk om skoene passer

  Babyføtter

  Kontroller barnefoten

  Kontroller barneføttene jevnlig. Det er spesielt viktig når det gjelder små barn fordi deres føtter ikke er fullt utviklet. Nervetrådene ytterst i foten er ikke så sensitive, derfor er det vanskelig for barnet å kjenne om skoene er for trange. Foten kan forme seg etter fasongen på skoen. Sko som er for små eller sitter dårlig, vil kunne føre til plager senere i livet. De fleste av våre barnesko har uttagbar målesåle slik at du enkelt kan sjekke om skoen passer.


   
   

  over 30års erfaring med barnesko

  Barnefotens utvikling

  Barnets første sko

  Når barnet begynner å gå de første ustøe skrittene selv, vil en god barnesko hjelpe barnet med å holde balansen bedre. I tillegg vil skoen beskytte den lille barnefoten mot støt. Når barnet er ute og går eller sitter i vognen, er det selv-sagt nødvendig med en god sko eller varm støvel for å beskytte mot kulde, skitt og slaps.

   

  De første skrittene

  Små barn har myke, fleksible føtter og fotbuen er ennå ikke ferdig formet. Karakteristisk for barn i denne alderen er små, brede føtter og lav fotbue. De første 2 årene vokser føttene ca. 2 cm pr. År, dvs. Nesten en halv størrelse hver andre måned. I 2 til 3-års alderen vokser føttene ca. 1,5 cm pr. År, eller en halv størrelse hver tredje måned.
  Baby 0-3 år

  Barn 3-7 år

  Barneføtter som utforsker verden

  Foten er fortsatt myk og fleksibel. Musklene og fotbuen begynner å utvikle seg. Selv om foten nå er smalere, er forfoten fortsatt bred, sammenlignet med en voksen fot. Sko med god passform er viktig for at musklene i føttene skal utvikle seg best mulig. Med uttagbar målesåle kan man enkelt sjekke om skoen passer.
   

  Førsteganssko babysko

  Eldre barn 8-12 år

  Eldre barn

  Fleksibiliteten i foten begynner å avta, men er fortsatt følsom for trykk. Fotbuen og utseende på foten nærmer seg fullvokst fot, men den fremre delen av foten er fortsatt litt bredere. Den raske veksten avtar og stabiliserer seg på 1 cm i året frem til 13-15 år.

  Visste du at:

  En voksen fot har flere knokler enn noen annen del av kroppen?
  26 for å være helt nøyaktig. Foten består av 19 muskler, 107 sener og 250 000 svettekjertler!
   

  Sjekkliste for riktig skovalg

  • Skoens forparti skal være bredt nok til at tærne kan bevege seg fritt.
  • Skoen skal ha riktig lengde og bredde. Tærne må ikke butte eller klemmes i skoen og foten skal ikke gli. Det skal være 1,5 cm bevegelse-/voksetillegg i tuppen. Ponny førstegangssko har uttagbar målesåle hvor man enkelt kan sjekke om skoen passer.
  • Det er viktig at skoen sitter godt på foten. Skoen skal være smal bak slik at foten holdes fast og hindres fra å skli fremover. For optimal tilpasning er sko med snøring eller borrelås å foretrekke.
  • Skohælen skal være lav slik at man får riktig fordeling av kroppsvekten på hele foten. Lave hæler gir god blodsirkulasjon til bena/føttene fordi muskulaturen beveges bedre under gange.
  • Skosålen skal være myk og fleksibel i forpartiet, slik at fotens muskler fungerer riktig når barnet går og løper. Dette bidrar til å holde fotbuen oppe. Såle som gir godt grep er viktig slik at barnet ikke sklir.
  • Sko laget i materialer som puster er å foretrekke for maksimal komfort.

   

  Vår barneskokolleksjon er det verdt å se nærmere på. Modeller, materialer og design er valgt med omhu og er garantert i toppklassen. 

  Spør oss om råd - vi kan barnesko!