MØT VÅREN MED KLASSISKE MOKKASINER

Du kommer langt med et par klassiske mokkasiner denne sesongen. La deg inspirere av Italienerne, og gå for en androgyn modell du kan style dressen din til, eller en mer feminin modell som er perfekt til pencilskjørtet. På catwalken var loaferen sentral hos de store motehusene, og i gatebildet i storbyene Milano, Paris og New York har den klassiske mokkasinen blitt sett hos både menn og kvinner.

Av: Celine Aagaard 

Er du klar for å gå våren i møte med flate sko? Det er vi. Tenk klassisk og komfortabelt- og velg sko som aldri forsvinenr fra motebildet. 

Den klassiske mokkasinen går aldri av moten. Loaferen har vært i motebildet i lang tid  og noen av de første modellene ble først introdusert i London, før Aurland-skoen opp i Norge på 20-tallet. På 80-tallet ble mokkasinen en del av Wall Street-uniformen.

Siden har motehus som Gucci gjort loaferen trendy igjen med det klassiske hestebittet foran og mer feminine varianter har dukket opp på markedet. 

Vårens utvalg av loafere er stort, og blant favorittene finner du modeller med sløyfe, spenne, og uten hæl . Sistnevnte er en slip-in-model som både er kul og komfortabel. Du finner flate modeller, nesten uten hæl, men også varianter med sort hæl, trefarget hæl og hvit plattform-såle. Mine personlige favoritter styles til hvit dress i sommer, og til et par boyfriend jeans og sort blazer. Et par klassiske loafers er også kule å style til en blomstret sommerkjole som en kontrast.

Under moteuken var loaferen å se både hos Missoni, Marni, Gucci  og Tods i Milano- og unisex-trenden er kommet for å bli. 

Mitt tips: Kle deg smart og klassiske denne våren med komfortable sko som varer.

 

SE VÅRE MOKKASINER >