Hoppa till innehåll

Click & Collect inom 30 minuter

Leverans 3-7 dagar

Öppet köp i 30 dagar

Gratis retur i butik

VALUE kundklubbens medlemsvillkor och integritetspolicy

Sekretesspolicy

Revideringsdatum: 7. august 2023

 

Denna sekretesspolicy  informerar om hur Eurosko Norge AS, org.nr. 976 516 575, (ESN) med tillhörande verksamheter samlar in och behandlar personuppgifter.

ESN är behandlingsansvarig för företagets behandling av personuppgifter och har det yttersta ansvaret för att säkerställa att all behandling och hantering av personuppgifter sker i enlighet med tillämplig lag. Där ESN använder underleverantörer i arbete som omfattar personuppgifter, framkommer det i denna policy. All behandling av personuppgifter av underleverantörer blir reglerat av databehandlingsavtal och ESN har det fulla ansvaret för dig som kund. 

ESN kommer inte att använda personuppgifterna för andra ändamål än vad som anges i denna sekretesspolicy.

 

1. Personuppgifter

ESN samlar in personuppgifter för olika ändamål. Detta gör vi för att kunna leverera bästa möjliga kundupplevelse for dig som handlar hos oss. ESNs användning av personuppgifter beskrivs i avsnitten nedan.

 

1.1 Kundklubb

Som kund kan du registrera dig i kundklubben Value. Det är en gemensam kundklubb för ESNs koncept.

 

1.1.1 Registrering i butik

Vid registrering i kundklubben i en butik uppges mobilnummer. Du mottar ett sms för att fullborda registreringen. När du fullbordar registreringen, erhåller vi följande information:

  • Namn
  • Födelsedatum
  • E-post
  • Bostadsadress
  • Samtycke till lagring och användning av personuppgifter
  • Samtycke till elektronisk kommunikation

Du har inte möjlighet att ta ut eventuell sparad bonus innan du fullbordar registreringen. Om du inte fullbordar registreringen inom 12 månader, raderas/anonymiseras mobilnumret och länken till köptransaktioner. Du kommer att få en varning innan vi slutför raderingen.

 

1.1.2 Registrering på nätet

Vid registrering via en av ESNs webbsidor, erhålls alla personuppgifter vid registreringen: 

  • Mobilnummer
  • Namn
  • Födelsedatum
  • E-post
  • Bostadsadress
  • Samtycke till lagring och användning av personuppgifter
  • Samtycke till elektronisk kommunikation

Vi erhåller samma information om man använder Swish vid registrering.

 

1.1.3 Köphistorik och användning av kundprofiler

Som medlem hos ESN lagras din köphistorik. Vi använder informationen för att göra anonyma analyser och bygga kundprofiler.

Syftet med detta är generell förbättring av ESNs produkter/tjänster och att erbjuda dig som kund mer relevant information och en mer personlig shoppingupplevelse.

 

1.1.4 Avanmäla

Du kan själv avanmäla dig via “Min sida”. Vid avanmälan raderar ESN alla personuppgifter kopplade till kundklubben.

 

1.2 Köp på webbsidor

För att genomföra ett köp på ESNs webbsidor behöver du uppge namn, adress, mobilnummer och e-post. Detta är nödvändigt för att kunna sända din beställning till rätt adress, hålla dig uppdaterad om din order samt kontakta dig om det skulle uppstå behov för det. 

Bokföringslagstiftning och hantering av garantifall/retur gör att vi är skyldiga att lagra detta. ESN raderar denna historiken efter 10 år.

Av säkerhetsskäl lagrar vi också IP-adressen till den enhet som användes vid inköpstillfället.

Vi använder informationskapslar (cookies) på våra webbsidor. Se mer detaljerad förklaring på hur vi använder detta i eget kapitel.

 

1.3 Leveranstjänster

Vi samarbetar med PostNord för transport av varor. Vi utger personuppgifter som är nödvändiga för att de ska kunna leverera varorna till dig. Informationen som delas med transportören är namn, adress, telefonnummer och önskad leveransadress. Uppgifterna raderas hos underleverantören efter 12 månader.

 

1.4 Betalningstjänster

ESN använder underleverantörer för betalning och dessa leverantörer har egen sekretesspolicy kopplad till lagring av betalningsinformation. När du använder betalningstjänsterna accepterar du med andra ord leverantörens användarvillkor.

Alla system som hanterar personuppgifter kopplade till betalning är strängt begränsade till anställda som utför nödvändiga uppgifter kopplade till beställningen och ESN lagrar inte betalningsinformation.

 

1.4.1 Swish

Använder du Swish som betalningstjänst accepterar du Swish användarvillkor. De finner du här: https://www.swish.nu/policys

 

1.4.2 Klarna

Använder du Klarna som betalningstjänst accepterar du Klarnas villkor. De finner du här: https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/nb_no/user

 

1.5 Retur/reklamationer

Om en produkt vi har sålt har fel eller avvik efter reglerna i konsumentköplagen eller köplagen, har du rätt att få den reparerad kostnadsfritt. 

Vi lagrar information om returer/reklamationer på samma sätt som köptransaktioner, se egna avsnitt i denna Sekretesspolicy. 

 

1.6 Analys

ESN använder köpdata i analytiskt syfte. I vårt arbete med analyser är personuppgifterna anonymiserade.

 

2. Kommunikation

Vi erbjuder nyhetsbrev på e-post och/eller SMS. Innehållet i dessa upplevs ofta att vara skräddarsytt för dig, med relevanta erbjudanden och information. Ditt medlemskap i kundklubben kräver att du mottar nyhetsbrev från oss. Ditt samtycke kan administreras under “Min sida”.

Vi sänder också ut beställnings- och sändningsdokument på e-post/SMS i samband med köp du gör hos oss. I tillägg till detta kommer vi kunna sända ut undersökningar och annan uppföljning på e-post och från 14.08.2023 kommer vi att kunna använda dina personuppgifter för att rikta marknadsföring till dig på Internet och sociala medier, som t.ex. Google och Facebook.

 

3. Säkerhet av personuppgifter

ESN har bra rutiner och omfattande åtgärder för att säkerställa att obehöriga inte får tillgång till dina personuppgifter, och att behandling av data sker i enlighet med gällande lagstiftning. Exempel på sådana åtgärder är riskbedömningar, implementering av organisatoriska och fysiska åtgärder, åtkomstkontroll och arkiveringsrutiner, samt rutiner för hantering av data och uppföljning av förfrågningar om rätt till åtkomst, korrigering och radering. Du kan vara säker på att ESN lagrar dina personuppgifter på ett säkert sätt.

 

4. Lagringstid

För att skydda kundernas rättigheter i samband med garantier och reklamationer i enlighet med konsumentköplagen, köpslagen och ESNs försäljningsvillkor lagrar vi inköpshistorik i 10 år. 

 

5. Databehandlare

ESN kommer inte att dela, sälja, överföra eller på annat sätt avslöja din personliga information på annat sätt än som beskrivs i sekretesspolicyn. Dina uppgifter kommer endast att delas om vi är juridiskt skyldiga eller om vi har fått ditt samtycke.
Partners har endast tillgång till informationen om detta är nödvändigt för att utföra tjänster på uppdrag av ESN. I sådana fall ingås databehandlingsavtal för att säkerställa informationssäkerhet. 

 

6. Dina rättigheter

Du har rätt att få tillgång till din personliga information som ESN har registrerat och du kan när som helst begära att få denna information gratis. Du har rätt att klaga till Integritetsskyddsmyndigheten om du upplever att dina personuppgifter inte behandlas i enlighet med denna deklaration.

 

6.1 Utlämnande av personuppgifter

På begäran från dig kommer ESN att tillhandahålla/överföra informationen elektroniskt på ett säkert sätt. Informationen kommer bara att skickas till dig och när det gäller dataportabilitet måste du vidarebefordra den till de företag du önskar.

 

6.2 Vill du ändra personuppgifter eller radera ditt konto hos oss?

Du kan också när som helst be oss att korrigera eller radera din personliga information, förutsatt att vi inte är skyldiga att lagra detta i enlighet med tillämplig lag eller andra skyldigheter vi har.

Du kan när som helst återkalla samtycket du har gett oss. Samtycket finns på “Min sida”.

Önskar du att radera ditt konto hos oss kan du göra det på “Min sida”.

 

6.3 Önskar du en översikt över de personuppgifter vi lagrat om dig?

Ta kontakt vis du ønsker en oversikt over hvilke personopplysninger vi har lagret om deg. Kontaktinformasjon finnes nedenfor.

 

7. Mer om informationskapslar (cookies)

Informationskapslar/Cookies är små textfiler som lagras på din enhet när du laddar ner en webbsida. Vi använder cookies för följande ändamål:

  • Stöd till webbplatsens funktionalitet
    För att ge dig en relevant och bra upplevelse i vår onlinebutik använder vi funktioner och system för att anpassa innehållet så att det anpassas till dig och dina intressen.
  • Genomför analyser av hur webbplatserna används
    Syftet med detta är att samla in statistik som kan användas för att vidareutveckla och förbättra webbplatsen. Vi samlar också in sökord som används via sökmotorn på webbplatsen.
  • Visa riktad marknadsföring.
    Vi och våra partners spårar annonser för att veta vilka du har sett online och vilka produkter du har sett hos oss. Med detta kan vi anpassa butiken till dina intressen och visa relevanta annonser vid nästa tillfälle.

Du kan när som helst avvisa cookies på din dator, surfplatta eller telefon genom att ändra dina webbläsarinställningar.

 

8. Kontaktinformation

Om du har frågor om personuppgifter eller om du vill att ESN ska korrigera, radera eller lämna ut din information, vänligen kontakta oss via den svarta HELP-ikonen längst ner til höger på skärmen.


Adress:

Eurosko Norge AS

Postboks 524

1503 Moss

 

9. Ändringar i policyn

Om vi ​​gör ändringar i denna sekretesspolicy kommer vi att publicera den reviderade versionen här med ett uppdaterat revisionsdatum. Vi uppmuntrar dig att granska uttalandet regelbundet. Om större förändringar görs som väsentligt förändrar vår integritetspraxis kan vi också meddela dig på andra sätt som via e-post eller på företagets webbplats eller sociala medier.